10 acts die je niet mag missen tijdens Blijdorp Festival 2019

23 mei 2019

Op zaterdag 10 augustus komen meer artiesten dan ooit tevoren naar het Roel Langerakpark, voor de 6e editie van Blijdorp Festival. Verspreid over maar liefst 6 stages, op de mooiste plekjes van het park, staan meer dan 50 artiesten geprogrammeerd. Hier zijn 10 acts die misschien nog niet op je lijstje staan, maar zéker een bezoek waard zijn:

1. Branko
De Portugese dj en producer Branko brak door als onderdeel van Buraka som Sistema. Later ging João Barbosa aka Branko solo aan de slag en sindsdien heeft hij meerdere succesvolle albums uitgebracht. De ecletische sound van de Portugees gaat ongetwijfeld voor veel mooie momenten zorgen op de Yardbird x Desperados stage.

2. Lewski
De carrière van Lewski gaat als een trein. In 2017 bracht de Brabander zijn eerste plaat uit op Patron Records en daarna ging alles heel snel. Onlangs verscheen hij op het gloednieuwe label van Or:la met de tracks ‘Jara’ en ‘Guadala’ die het allebei goed doen in binnen- en buitenland.

3. Arp Frique & Family
Niels Nieuborg, beter bekend als Arp Frique combineert samen met zijn band The Family de funky New York style live disco vibes met Caribische en Kaapverdische muziek. Het debuutalbum ‘The Colourful World of Arp Frique’ staat vol met kleurrijke tracks die perfect passen op een warme dag in augustus.

4. Adam Port vs &ME
Adam Port en &ME staan al jaren aan de top van de Berlijnse house- en techno scene. Jaarlijks brengen de twee meerdere succesvolle EP’s uit op hun Keinemusik label, dat ze samen met Rampa en Reznik runnen. Op zaterdag 10 augustus staan de vrienden samen op de Blijdorp stage.

5. Oceanic
Rotterdammer Job Oberman alias Oceanic is inmiddels vaste gast in De School, in Amsterdam. Hij heeft al eens op Lowlands gestaan en heeft meerdere platen uitgebracht op verschillende labels (waaronder het Nous’Klaer-label van zijn broer Sjoerd). Op 10 augustus staat Oceanic op de vernieuwde stage van Operator, don’t miss this!

6. Jaël
Jaël groeide op met veel funk & soul in z’n leven. Het inspireerde hem om zelf aan de slag te gaan en inmiddels doet de geboren Hagenaar ongeveer alles van zang tot beats maken en van piano tot drums. Al snel ontdekte Jaël hoe goed funk & soul samen gaan met zijn elektronische beats. Het zorgt voor een smaakvolle combinatie.

7. Sterac
Sterac ook bekend als Steve Rachmad is misschien wel dé godfather van Detroit techno. Met zijn Sterac alias verkent Steve diepere en donkerdere delen van technomuziek. Onder andere Tresor en Afterlife brachten Sterac platen uit, die bij veel collega dj’s permanent in de platentas zijn beland.

8. Ferro b2b Makcim
Ook de Klein Berlijn stage heeft dit jaar twee echte headliners. VBX resident Ferro staat samen met de in Rusland geboren Makcim op de meest intieme stage van het festival. De twee vrienden staan garant voor een groovy sound van de bovenste plank. Deze wil je niet missen.

9. Sandrien
Wie denkt dat de techno scene een mannenwereld is heeft het goed mis. In Nederland bewijst Sandrien dat als geen ander. Sinds eind jaren 90 maakt de Amsterdamse flink naam en dat bracht haar naar de grootst denkbare podia. Op zaterdag 10 augustus maakt ze haar Blijdorp debuut.

10. Identified Patient
Als je een set van Identified Patient luistert verwacht je niet dat naast The Prodigy en Legowelt ook Madonna en George Michael als muzikale inspiratiebronnen werken voor de Amsterdammer. De experimentele sound van Identified Patient vindt inmiddels zijn weg langs de grote festivals.

 

Naast deze 10 acts vindt je o.a. Kerri Chandler, Benny Rodrigues, Rotterdam Terror Corps, The Flexican, Jonna Fraser, Detroit Swindle, ROD, David Vunk & Gerd Janson op Blijdorp Festival 2019. De complete line-up check je hier!