10 dingen om naar uit te kijken – Blijdorp Winterfestival 2018

23 november 2018

Het is bijna december. Bijna tijd voor Blijdorp Winterfestival 2018! Op zaterdag 1 december stappen we met z’n allen de monumentale Van Nelle Fabriek binnen, om keihard te genieten van alweer de 3e wintereditie van Blijdorp Festival! Hier zijn 10 dingen om naar uit te kijken:

 

1. STIKSTOF
De kans is groot dat Blijdorp Winterfestival je eerste kennismaking met de Belgische formatie STIKSTOF gaat worden. De mannen uit Brussel gaan tijdens het middagprogramma van de LIVE stage zeker voor wat opschudding zorgen. Hier kun je ze alvast in 360Ā° bekijken:

2. Blijdorp Ballenbak
Als je echt een fijne tijd wilt hebben moet je eens een handgemaakte ballenbak in elkaar gaan zetten. Nog leuker… Een dag later alle ballen stuk voor stuk weer opruimen. Maar na het succes van vorig jaar moest hij natuurlijk terugkeren: De Blijdorp Ballenbak! Als je tussen al het feesten door gewoon even zin hebt om een duik te nemen, dat kan! Zetten wij er wel een badmeester(es) bij, zodat je niet verdrinkt.

3. Drie uur lang Rotterdamse techno
Je hebt het misschien al ergens voorbij zien komen. ROD sluit de Mainstage van Blijdorp Winterfestival 2018 af! ‘Hollands hardest-working DJ’ begint om 23:00 en moet weer flink aan de bak (wat hij dus wel gewend is). Hij gaat door tot 02:00, dus bereid je maar vast voor. Vorig jaar stond Benny Rodrigues a.k.a. ROD ook op Blijdorp Winterfestival. Hij was toen zeer te spreken over het geluid in de Van Nelle. Als dank voor zijn complimenten doen we er dit jaar nog een schepje bovenop! Nog beter geluid dus šŸ™‚

ROD op Blijdorp Winterfestival – 3HRS OF TECHNOšŸ”®Gaan we door tot 01:00? Of nog een uurtje langer?ā°Tijdens de twee vorige edities hielden we het extra uurtje geheim tot het laatste moment. Dit jaar mogen jullie het NU al weten: we gaan door tot 02:00! Dat betekent dat we 13 uur lang gaan feesten in de Van Nelle FabriekšŸ­šŸ’œEn aan wie laat je de laatste uurtjes op de main dan over? Juist; Rod Malmok. Vorig jaar stond Benny a.k.a. ROD op een eerder tijdstip op de main. Het enthousiasme van het publiek + de extreem goede geluidskwaliteit, die ook bij ROD in smaak viel, zorgde ervoor dat hij zich als een vis in het water voeldešŸ”ŠDit jaar sluiten we de mainstage af met maarliefst 3 uur ROD! Rotterdam op z'n bestšŸ”„Regular Tickets: www.blijdorpfestival.nl

Geplaatst door Blijdorp Festival op Woensdag 24 oktober 2018


4. Desperados Disco
Wat is Blijdorp Festival zonder gekke, kleine ruimtes en plekjes die je zelf moet ontdekken? Dit jaar kun je dankzij Desperados terecht komen op het kleinste geheime festivalletje ooit. Om het uur kun jij, samen met wat vrienden, toegang krijgen op vertoon van… je raadt het al… Een flesje Despo! De timetable blijft GEHEIM. Je weet dus nooit precies waar je in terecht gaat komen.

5. Feesten in een UNESCO Werelderfgoed gebouw
Misschien vallen we in herhaling… Maar wat is de Van Nelle Fabriek toch een prachtig gebouw! Ooit de modernste fabriek van Europa. De eerste daglichtfabriek van Europa. Ontworpen om energie te geven. Toonbeeld van het functionalisme. Geen bakstenen, maar beton. Geen draagmuren, maar kolommen. Sinds 2014 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dit jaar voor de derde keer de locatie voor Blijdorp Winterfestival!

6. Jarreau Vandal terug op Blijdorp Winterfestival
Vorig jaar maakte Jarreau zijn Blijdorp Festival debuut. Op zaterdag 1 december keert dit muzikale genie (is onze mening, maar we zijn niet de enigen) terug op de Yardbird stage! 2018 is sowieso al een heerlijk jaar geweest voor de man die bekend werd door zijn VANDALIZED Edits. Een nieuw album met miljoenen streams, (live) optredens en samenwerkingen met de grootste merken… Can it get any better?

7. DRIE verwarmde stages!
Uit ervaring is gebleken dat het eerste weekend van december venijnig koud kan zijn. Vorig jaar leek de gevoelstemperatuurĀ  -14Ā°C, en ondanks de warmte in de Van Nelle Fabriek kon het buitenterrein soms wat frisjes aanvoelen. Ook dit jaar maken we gebruik van het buitenterrein, maar natuurlijk niet zonder eerst een flinke berg heaters in te huren. Wij zorgen dat alle stages prettig verwarmd zijn, jullie zorgen voor de hitte!

8. Next level visuals
Een groot voordeel van een festival in de winter: het wordt snel donker, dus extra tijd voor de visuals en verlichtingen om te shinen (ja grappig). Dit jaar gaan we weer helemaal los op het 20 meter brede scherm van de Mainstage. Wie goed oplet spot misschien nog wel een opmerkelijke ‘cameo’ van een Blijdorp legend…

9. Palmbomen II & Betonkust bundelen de krachten
We hebben ze allebei al eerder op Blijdorp Festival gehad, maar nog nooit samen op 1 podium. Toen er eerder dit jaar een album verscheen waar beide heren de handen ineen sloegen wisten we het zeker: dit willen we op Blijdorp Winterfestival 2018! Afgelopen zomer verraste ze vriend en vijand al tijdens hun Dekmantel set, en nu gaan ze het bij ons doen. Niet zonder een vrachtwagen vol synthesizer en drummachines natuurlijk.

10. Al die andere artiesten…
Blijdorp Winterfestival heeft 3 grote stages met meer dan 20 artiesten. Een live radioshow door Operator en een geheim Desperados mini festival. Feest in de Van Nelle Fabriek met o.a. hitmachine Ronnie Flex & 9-koppige Deuxperience band, excentrieke energie bom Baba Stiltz, Amerikaanse routinier Tim Sweeney, Rotterdams eigen Freddie Mercure, Young Talent Elijah Waters en Amsterdamse klasbakken Elias Mazian en Carlos Valdes.