Blijdorp Festival 2018 - Roel Langerakpark Rotterdam
Blijdorp Festival 2018 - Roel Langerakpark Rotterdam

5 acts die je niet mag missen tijdens Blijdorp Winterfestival 2018

19 september 2018

Nu we terug kijken op een geweldige 5e zomereditie in een stijf uitverkocht Roel Langerakpark is het tijd voor de volgende! De zomer was overheerlijk met historisch warme temperaturen, maar nu komt de winter toch écht dichterbij. Waar we op 11 augustus nog in korte broek genoten van o.a. Denis Sulta, Weval, Hunee en George Fitzgerald, verplaatsen we op 1 december naar de verwarmde Van Nelle Fabriek. De complete lineup voor Blijdorp Winterfestival 2018 wordt bijna bekend gemaakt, hier alvast 5 acts die je niet mag missen:

 

Detroit Swindle
Sinds 2011 vormen Lars Dales en Maarten Smeets het duo ‘Detroit Swindle’. Samen brachten ze binnen no time platen uit die over heel de wereld goed werden ontvangen. Met hits als ‘The Wrap Around’ en ‘The Break Up’ stonden ze direct op de radar van menig muziekliefhebber. Dit jaar brachten ze een nieuwe plaat uit genaamd: ‘High Life’. Op het album staan samenwerkingen met o.a. Tom Misch, Seven Davis Jr. en Jungle By Night. Go check it out! Je krijgt geen spijt.

Jarreau Vandal
Vorig jaar lieten we jullie kennis maken met Jarreau Vandal. Deze extreem muzikale Amsterdammer zorgde voor een eindeloze lading energie op de Yardbird stage. Jarreau stond daarom boven aan het lijstje van artiesten die we er dit jaar weer bij moesten hebben. 2018 is daarnaast een zeer succesvol jaar gebleken voor de dj/producer. Hij werkte samen met toonaangevende merken, bracht een aantal singles uit en verzorgde de muziek voor de aftermovie van Lowlands 2018. Kortom: MUST SEE!

Betonkust & Palmbomen II
Betonkust en Palmbomen II stonden allebei met een eigen set op Blijdorp Festival 2017. De twee zorgden beide voor een ijzersterke set, dus werd het ons volgende doel om de heren samen op het podium te krijgen. Kai Hugo (Palmbomen II) en Swiere Westveen (Betonkust) vullen elkaar namelijk perfect aan. Daarom brachten ze dit jaar samen de ‘Center Parcs LP’ uit. Je raadt het al… De inspiratie voor het album is opgedaan tijdens een weekendje Center Parcs. De Eemhof welteverstaan.

Ronnie Flex & Deuxperience
De live stage van Blijdorp Winterfestival 2018 krijgt dit jaar twee verschillende identiteiten. Overdag voeren hip-hop en r&b de boventoon, in de avond switchen we naar elektronische live acts. De hoofdact van het dagprogramma is Ronnie Flex, samen met de indrukwekkende Deuxperience band. Ronnie heeft inmiddels geen introductie meer nodig. De hitmachine uit Capelle geeft zijn nummers extra kracht bij door samen te werken met de 9-koppige band: Deuxperience. We kunnen niet wachten om deze combinatie aan het werk te zien. Garantie voor ‘Energie’.

Baba Stiltz
Over energie gesproken; de 25 jarige Baba Stiltz maakt in december zijn Blijdorp debuut. De excentrieke Zweed timmert sinds een aantal jaar behoorlijk aan de weg. Als kind groeide hij op als danser, wat nog goed terug te zien is tijdens zijn sets. Stiltz selecteert namelijk niet alleen dansbare platen, hij showt het publiek ook zijn unieke ‘moves’. TIP: spoel tijdens het kijken van de onderstaande video even door naar 38:30min. Doe dat maar eens na.