5 acts die je niet mag missen tijdens Blijdorp X De Doelen

21 februari 2019

Welke acts mag je zeker niet missen tijdens ons aankomende evenement in concertgebouw De Doelen? En waarom dan niet? Je leest het hier.

1. Denis Sulta
Ondertussen is Denis Sulta geen onbekende meer voor Blijdorp Festival. Na zijn debuut op Blijdorp Winterfestival 2016 en zijn closing set op de main tijdens Blijdorp Festival 2018, komt Sulta nu naar De Doelen. Deze jonge blonde Schot zorgt keer op keer voor een extreem energieke sfeer. De “legend in the making” doet precies waar hij zelf zin in heeft en laat geen house-genre onaangetast. Van vrolijke disco en classics tot snoeiharde warehouse. Het kan allemaal bij Denis Sulta.

2. Kamaal Williams
Jazz gecombineerd met de sound van Urban London. Kamaal Williams is het nieuwste project van toetsenist, drummer en DJ Henry Wu. In 2016 kreeg Wu al veel bekendheid als onderdeel van het jazz-funkduo ‘Yussef Kamaal’ na het releasen van het ‘Black Focus’ album. Onder zijn nieuwe alias ‘Kamaal Williams’ brengt hij, samen met de rest van het collectief, een groovy en vaak club-achtige sound. Op 20 april staat Kamaal Williams met een keiharde live set in de Jurriaanse Zaal van De Doelen.

3. De Likt
Het Rotterdamse sloopbedrijf is naar eigen zeggen weer helemaal terug. Nadat frontman Jordy Dijkshoorn er maandenlang uit lag kwam De Likt terug met het album ‘De Derde’. Samen met Giorgi Kuiper en John van Beek zette Dijkshoorn opnieuw een uniek staaltje Rotterdamse rap, gecombineerd met slopende beats neer. Natuurlijk zijn ze erbij in De Doelen! Stagediven in de Jurriaanse Zaal willen wij jullie natuurlijk niet onthouden.

4. Tom Trago
House-legend Tom Trago is al meer dan 15 jaar actief als DJ en producer. Onlangs kwam zijn vierde album ‘Bergen’ uit, dat vol staat met future classics. Tom Trago brengt stijlen als disco, boogie, synth funk en Detroit techno samen en vormt het tot zijn eigen signature sound. De sound die op zijn label ‘Voyage Direct’ ook terug te horen is. Trago stond in 2016 al eens op Blijdorp Winterfestival. Toen stond hij samen met Benny Rodrigues in een vriendelijk onderonsje tussen Amsterdam en Rotterdam, zoals het hoort.

5. Eljiah Waters (live)
Hij mag zichzelf nog maar net twintiger noemen, maar de jonge Rotterdammer gaat nu al als een speer. Op Spotify wordt hij massaal gestreamd, en hij kan rekenen op aandacht van o.a. Ballinnn’ en FunX. Via skateboarden op straat belandde Elijah Waters uiteindelijk in de muziekstudio, waar hij een groot rap talent bleek te hebben. Bovendien schudde hij zijn Engelse teksten gemakkelijk uit de mouw. Na zijn Blijdorp debuut tijdens het afgelopen winterfestival in de Van Nelle keert hij terug in de legendarische Jurriaanse Zaal van De Doelen.

Meer ontdekken?
Beluister HIER de Blijdorp X De Doelen Spotify Playlist