5 muzikale tips voor Blijdorp Festival 2018 - Blijdorp Festival
5 muzikale tips voor Blijdorp Festival 2018 - Blijdorp Festival

5 muzikale tips voor Blijdorp Festival 2018

16 mei 2018

Het muzikale programma voor de vijfde editie van Blijdorp Festival is bijna compleet! En met bijna bedoelen we dat ‘very secret act’ geen artiestennaam is, maar een zeer aangename verrassing die we later pas bekend gaan maken. Zoals jullie ondertussen van ons gewend zijn is de line-up weer enorm divers. Verschillende soorten muziek, bekende en onbekende acts, buitenlandse artiesten en ‘local heroes’. De komende weken gaan we verschillende artiesten uitlichten en vertellen we waarom juist zíj op Blijdorp Festival 2018 moeten staan. Hier alvast 5 acts die je zeker niet mag missen:

1. Denis Sulta (UK)
In 2016 waren wij er vroeg bij met Denis Sulta. Tijdens de eerste editie van Blijdorp Winterfestival lieten we Rotterdam kennis maken met de unieke sound van deze excentrieke Schot. De jonge dj en producer hield zich gemakkelijk staande tussen ervaren mannen als Tom Trago en Benny Rodrigues. In de jaren die volgden groeide Sulta uit tot een crowd favorite. Zijn grootste hit: ‘It’s Only Real’ wordt door veel artiesten gebruikt en hij wordt door velen gezien als ‘the next big thing’. Denis Sulta staat garant voor een enorme lading energie, check het zelf maar:

2. dOP (FR)
Over excentriek gesproken: de Franse vrienden van dOP kunnen er ook wat van (Google ze maar eens). Damian Vandesande, Jonathan Illel en Fabien Leseure vormen al jaren een sterk muzikaal trio. Met hun zeer afwisselende live-sets hebben ze Frankrijk allang veroverd. Op 11 augustus brengen ze al hun apparatuur mee naar het Roel Langerak voor een onvergetelijke live show. Tijdens hun Boiler Room set in Berlijn lieten ze zien met welke enorme lading aan synthesizers en drumcomputers ze jouw festivaldag compleet gaan maken.

3. Philou Louzolo
Wie op 11 augustus niet ver hoeft te reizen is Philou Louzolo. Voor de Rotterdammer met Afrikaanse roots is het een echte thuiswedstrijd. Deze dj en producer gaat als een raket en als trotste Rotterdammers volgen wij hem natuurlijk op de voet. Zijn sound is uniek, energiek en perfect voor een (hopelijk) zomerse 11e van augustus. Luister, en probeer maar eens om stil te blijven staan (gaat je niet lukken):

4. George Fitzgerald (UK)
2018 begon goed, met het nieuwe album van George Fitzgerald genaamd: ‘All That Must Be’. De Engelsman bracht een unieke verzameling tracks uit die het internationaal direct goed deden. De oneindige creativiteit van Fitzgerald is perfect terug te horen in de diversiteit tussen tracks als ‘Burns’ en ‘The Echo Forgets’ (die laatste is een favorietje bij ons op kantoor). We kunnen absoluut niet wachten om deze man in ons park aan het werk te zien, mede door deze plaat:

5. LeFtO (BL)
De eerste artiest die vast stond om het 5-jarige jubileum van Blijdorp Festival met ons te komen vieren was de Belgische LeFtO. Deze muzikale duizendpoot stond al een tijdje hoog op ons verlanglijstje en dit jaar is het gelukt om hem naar het Roel Langerakpark te halen. Bij een optreden van LeFtO weet je absoluut niet wat je te wachten staat. De ervaren Belg laat dat hier uitstekend zien: