Blijdorp Festival krijgt géén vleesstandbeeld
Blijdorp Festival krijgt géén vleesstandbeeld

Blijdorp Festival krijgt géén vleesstandbeeld

1 april 2018

Voor sommigen klonk het allemaal niet eens zo gek. Op 11 augustus op tijd naar het Roel Langerakpark komen, om daar een levensgroot vleesstandbeeld van foodicoon Herman den Blijker te bewonderen én op te eten.. Maar natuurlijk gaan we geen 6 meter hoog standbeeld van vinkenlappen en Pata Negra ham maken, en natuurlijk komt Herman geen lintje van venkelsalami doorknippen.

Uiteraard ontstond er een hoop ophef toen wij dit kunstwerk samen met De Buik van Rotterdam bekend maakten. Er waren zelfs jaarlijks terugkerende bezoekers die overwogen om onze vijfjarige jubileumeditie over te slaan, omdat dit walgelijke standbeeld aan al hun principes voorbij ging. Met die groep mensen zijn wij het eigenlijk volkomen eens.

Behalve dat we dit gewoon een heerlijk bizarre grap vonden, willen we hiermee juist stof doen opwaaien over onderwerpen als duurzaamheid. Dit was trouwens niet het eerste jaar dat we met bijzonder nieuws naar buiten kwamen rond 1 april;

Twee jaar geleden introduceerden we  het ‘IQ test systeem’. Bezoekers moesten voor ze de poorten van Blijdorp Festival mochten betreden een IQ test doen, bij een te laag IQ werd je ticket ongeldig verklaard (Zie LINK) En vorig jaar kondigden we een paar heel bijzondere foodtrucks aan, met assortimenten bestaande uit ondermeer: sandwiches belegd met de beroemde katten van Tashirojima en lokale stadsduiven (Zie LINK).