Een duurzaam blijdorp

21 juli 2019

Om zo min mogelijk sporen achter te laten in het Roel Langerakpark, voegen we een aantal nieuwe maatregelen toe aan ons duurzaamheidsbeleid.

Een duurzaam blij dorp staat voor:
+ Don’t give up on your cup
+ Gooi je afval in de juiste bak
+ 100% groene energie
+ Geen plastic flesjes tijdens opbouw
+ Minder vlees, meer vegan/vega
+ Geen plastic rietjes en bestek
+ Geen generatoren op het festival
+ Gerecyclede munten
+ Blijdorp Green Team

+ Don’t give up on your cup!
Nee, bij ons betaal je niet extra voor je eerste beker! Je begint je Blijdorp avontuur namelijk met een recycle munt. Die recycle munt staat garant voor een plastic bekertje of flesje. Na je eerste bestelling kun je je gebruikte beker of flesje weer inleveren voor een nieuwe, of je ruilt ‘m in voor een recycle munt (als je even geen dorst hebt).

Wij zorgen dat er voldoende inlever punten aanwezig zijn! Kom je om wat voor reden dan ook toch zonder beker, flesje of recycle munt te staan… Dan betaal je een halve munt voor een nieuwe.

+ Gooi je afval in de juiste bak
De prullenbakken op Blijdorp Festival hebben vakken voor verschillende categorie├źn afval. Zo maken we het scheiden van afval een stuk makkelijker.

+ 100% groene energie
Blijdorp Festival draait volledig op groene stroom. 

+ Geen plastic flesjes tijdens opbouw
Tijdens de gehele opbouwperiode drinkt iedereen die voor Blijdorp Festival werkt uit speciale, herbruikbare waterzakken.

+ Minder vlees, meer vegan/vega
Dit jaar komen er 10 foodtrucks naar ons park. Het aanbod ‘niet-vlees’ is dit jaar weer een heel stuk gegroeid. Zo nodigen we bijvoorbeeld de winnaar van de ‘Beste Vegan Burger Award’ uit.

+ Geen plastic rietjes en bestek
We vervangen de bekende plastic wegwerpartikelen door rietjes en bestek van natuurlijke materialen. Deze zijn na gebruik makkelijk te verwerken.

+ Geen generatoren op het festival
Tijdens Blijdorp Festival gebruiken we geen diesel slurpende generatoren, omdat we zijn aangesloten op het vaste stroomnetwerk.

+ Gerecyclede munten
Een belangrijk stukje plastic en tevens het Blijdorp valuta. Ook de munten op Blijdorp Festival zijn dit jaar duurzaam. Ze zijn gemaakt van gerecycled plastic. Na het festival worden ze weer in een andere vorm gegoten.

+ Blijdorp Green Team
Misschien heb je het al voorbij zien komen: het Blijdorp Green Team. We hebben een team van vrijwilligers verzameld, die samen met ons het park schoonhouden tijdens het festival. Ook lopen ze over het terrein om je plastic beker om te ruilen voor een recycle munt. Zie je iemand van het Green Team rondlopen? Geef ze dan een beetje welverdiende liefde!