Very Secret Act = De Likt - Blijdorp Festival 2018
Very Secret Act = De Likt - Blijdorp Festival 2018

LAATSTE NAAM BEKEND, VERY SECRET ACT = DE LIKT

27 juni 2018

Frontman Jordy Dijkshoorn van De Likt werd vorig jaar op straat ernstig mishandeld. Hij liet zich echter niet kisten en na een maandenlange revalidatie van een gebroken nekwervel is het drietal terug. Met een nieuwe single (Alleen Zij Geeft Licht In De Duisternis), een nieuw album (De Derde) en een minstens net zo harde liveshow.

 

Het Rotterdamse electrohiphoptrio De Likt brak in 2015 door met de pompende futurefunkstamper Ja Dat Bedoel Ik. Het concept van De Likt:  Jordy Dijkshoorn spuugt, smijt en schreeuwt zijn teksten het publiek in terwijl zijn muzikale partners-in-crime John van Beek en Giorgi Kuiper voor een stuiterende bodem zorgen.

De Likt is nog altijd niet in een hokje te stoppen: het is Rotterdamse rap met beukende, lompe beats, het is entertainment van de bovenste plank en het is oppassen voor rondvliegende frontmannen in glitterpants. Het is De Likt, dan weet je eigenlijk genoeg. In hun eigen woorden: ‘Het Rotterdamse sloopbedrijf is terug!’

Kleine anekdote – De formatie De Likt is ontstaan op de Zadkine Popacademie waar John en Giorgi leerlingen waren van Frankie (organisator Blijdorp Festival). John heeft tijdens het eerste jaar van het festival nog meegeholpen aan de opbouw voor stagepunten.