Non-stop vlammen bij Regionaal Geweld!

12 juni 2019

ROTTERDAM – Vorig jaar knalde de Regionaal Geweld tipi meerdere malen uit z’n voegen, dit jaar staat er een tent klaar die 20(!!) keer zo groot is. Het concept blijft hetzelfde: Regionaal Geweld = non-stop vlammen met onze favoriete helden. In dit artikel lees je wat gabberplaten, Smurfenhouse en Veronica Inside te maken hebben met Regionaal Geweld.

REGIO:
David Vunk = Rotterdam. Rotterdam = David Vunk.
GEWELD:
Begin jaren ’90 maakte de Moustache Records baas nog wel eens uitstapjes naar gabbermuziek. Tijdens Blijdorp Festival 2019 klapt hij er in met zijn favoriete techno platen, voornamelijk afkomstig uit diezelfde jaren ’90.


REGIO:
Sandrien is de ongekroonde techno koningin van de hoofdstad.
GEWELD:
Het kan geen toeval zijn dat er in 2002 een sloopschip genaamd ‘Sandrien’ in het nieuws was en wij 17 jaar later een gelijknamige artiest boeken die bekend staat om het betere sloopwerk. Breng je zwemvest mee!

REGIO:
ROD reist wekelijks het hele land drie keer door, maar zijn bed staat gelukkig nog altijd in Rotterdam.
GEWELD:
Doordeweeks rustig op de bank, kijkend naar Veronica Inside, in het weekend de 150bpm aantikken. Welkom in de wereld van ROD.


REGIO:
Gezegend met een zachte ‘G’. Lewski komt van onder de rivieren.
GEWELD:
Creƫert zijn eigen muzikale geweld, die ook door artiesten als Randomer, Ben UFO en Or:la als wapens worden ingezet.


REGIO:
Graag geziene gast in Rotterdam, maar woonachtig in Amsterdam.
GEWELD:
Je gelooft het niet, maar Makam’s passie voor muziek begon met een Smurfenhouse cd. Tegenwoordig gaat hij van Chicago house het liefst zo snel mogelijk door naar techno en daar voorbij.


REGIO:
Ze noemt Blijdorp Festival “home sweet home”, wij zullen de Rotterdamse met open armen ontvangen.
GEWELD:
Nadia heeft een eigen stijl ontwikkeld, waarin ze veelvuldig flirt met rauwe techno.

REGIO:
De Europese godfather van de Detroit techno is geboren in de hoofdstad van het land.
GEWELD:
Steve is al meer dan 20 jaar bezig met het produceren van de allerbeste Detroit techno. Daardoor kun je hem oprecht een veteraan noemen, maar dat betekent niet dat Rachmad’s energylevel omlaag is gegaan. Kun jij het aan?

REGIO:
010
GEWELD:
“Toen alles weer langzamer, rustiger, gelikt en mooier werd, gingen wij lelijker” aldus de pioniers, uitvinders, en grondlegger van harde Rotterdamse muziek.

Je tickets voor Blijdorp Festival 2019 koop je hier!