Visuals by Jeisson Drenth

5 augustus 2019

Naast de muziek, kan je je dit jaar compleet verliezen in de visuals van de Regionaal Geweld en Blijdorp stage. We hebben VJ en kunstenaar Jeisson Drenth gevraagd om beelden te selecteren die het Blijdorp gevoel uitstralen; Rotterdam als backdrop, overgenomen door de natuur.

Jeisson Drenth
In het laatste jaar van zijn studie begint Jeisson te werken als ontwerper voor dance organisaties, festivals, promotors en artiesten. Wanneer hij begint met VJ-en draait alles om vernieuwing. Wat hij maakt hoeft niet beter te zijn dan wat zijn voorgangers of collega’s laten zien in clubs, als het maar modern voelt en onverwacht is. Hij wil beeld maken en laten zien op een manier die tegen de verwachting van het publiek ingaat, en hij wil zichtbaar breken met de traditie van het VJ-en.

Nu, vijf jaar en meer dan veertig shows later, heeft hij werk gepresenteerd in Montréal, Toronto, Marrakesh, Boston, Gent, Antwerpen en natuurlijk in Nederland samen met artiesten zoals onder andere Ben UFO, Paula Temple, Bambounou, DJ Tennis en Blijdorp 2019 artiesten Gerd Janson, Makam en Identified Patient.

Tell me more
Het video werk dat hij maakt brengt verschillende technieken samen zoals 3D scanning, 3D modelling, analoge glitch gemaakt met zijn eigen hardware, en 2D animatie met beeld archieven. Deze technieken worden gebruikt om de zichtbare en onzichtbare/ digitale wereld te proberen te begrijpen en verbeelden. Wanneer ze samenkomen ontstaat er een levend archief van herinneringen in beeld. Op 10 augustus werkt Jeisson samen met Reach Visuals onder leiding van Andy Godschalk. Andy is op zijn beurt sinds 1998 bezig met het produceren van videocontent en werd groot als huis VJ van Sven Väth op zijn Cocoon avonden. Het is een veteraan in het aansturen van visuals en hij weet hiermee de meeste impact te realiseren. Samen nemen Andy en Jeisson tijdens Blijdorp Festival de kans te experimenteren met nieuwe manieren om beeld te maken en om de grens op te zoeken van de verwachtingen van het publiek.

www.Jeissondrenth.com

www.Reach-Visuals.com