Zo ga je goed voorbereid naar Blijdorp Winterfestival

28 november 2018

Bijna iedere vriendengroep heeft er één. Een vriend of vriendin die, vaak in tegenstelling tot de rest, perfect is voorbereid voor het festival. Één vriend die antwoord heeft op iedere vraag. Kunnen we met cash geld muntjes kopen? Hoe laat draait ROD? Kan ik oordoppen kopen? Dit artikel is er voor iedereen van wie dit wordt verwacht. En voor alle vriendengroepen die het zaterdag zonder zo’n orakel moeten stellen:

 

(Tot) hoe laat kunnen we naar binnen?
Blijdorp Winterfestival 2018 begint om 13:00 en gaat door tot 02:00 (je leest het goed, 13 uur lang #feest). Zorg wel dat je voor 21:00 binnen bent. Na die tijd zijn de deuren van de Van Nelle Fabriek namelijk gesloten. Wij zorgen dat er genoeg reden is om vroeg binnen te zijn, geloof ons!

Tickets uitprinten of niet?
Uitprinten? Tuurlijk niet! Laten we met z’n allen een beetje aan die natuur denken en gewoon scannen vanaf de telefoon. Het is wel handig om de tickets VOOR het festival al uit je mailbox te plukken, en je helderheid mag lekker HOOG!

Hoe komen we bij de Van Nelle?
Er zijn verschillende manieren om naar de Van Nelle te komen. Hoe jullie dat doen mogen jullie lekker zelf bepalen maar hier zijn een aantal handige tips:

1. Pendelbussen vanaf Centraal Station en terug.
Tussen 13:00 en 16:00 uur rijden er pendelbussen vanaf CS naar de Van Nelle.
Tussen 22:30 en 02:30 uur rijden er pendelbussen vanaf de Van Nelle naar CS.
Een retourtje kost slechts €5,-. Voor een enkeltje ben je €3,50 kwijt. Je kunt bij de bus betalen met pin of cash, maar online bestellen is veel makkelijker!

2. Uberen
Lekker met een Uber is natuurlijk altijd een goed idee. Vroege vogels kunnen zelfs gebruik maken van een lekkere korting op hun rit! Met de code ‘EARLYBLIJDORP18’ heb je tussen 11:30 en 14:30 uur direct €5,- korting te pakken!

3. Lekker met de fiets
Met de wind door je haar richting het festival! Voor alle fietsers bestaat er nog een slimme shortcut. Naast het Sparta Stadion kun je met de fiets aan de hand een brug aflopen, weer extra feesttijd!

4. Met de auto
Als je nuchter wilt/moet blijven kan je natuurlijk gewoon met de auto komen. Parkeren kan in de omgeving van de Van Nelle. Om goed voorbereid te zijn kun je deze website checken.

Waar kan ik m’n spullen kwijt?
In de lockers natuurlijk! Direct bij binnenkomst voor je neus, die zie je niet over het hoofd!

Is het koud op het festival?
Nee! We zorgen voor een fijne temperatuur op zoveel mogelijk plekken. Het is natuurlijk altijd verstandig om een vest mee te nemen, die kun je tussendoor gewoon kwijt in je kluis!

Moet ik pinnen voor munten?
Je mag pinnen, maar je mag ook met cash geld betalen. Pinnen gaat wel sneller, want er zijn veel meer muntenautomaten die met pin werken!

Sigaretten vergeten, wat nu?
Tegenover de muntenkassa’s worden sigaretten verkocht, dus geen paniek! Alleen roken op de punten waar het is toegestaan (buiten).

Ik heb andermans spullen gevonden, wat moet ik hiermee?
Doe een goede daad, scoor karma punten en breng deze spullen naar 1 van de muntenkassa’s! Ons personeel zorgt dat het veilig opgeborgen en bewaard wordt voor de eigenaar. Na het festival zetten we alle gevonden voorwerpen in een lijst, zodat iedereen zijn of haar spulletjes weer terug kan vinden (ook karma punten voor ons dus).

Mag ik drank mee naar binnen nemen?
NEE

Mag ik drugs mee naar binnen nemen?
OH HELL NO

Mag ik medicijnen mee naar binnen nemen?
Ja, maar meld het van tevoren even bij info@blijdorpfestival.nl

Moet ik minimaal 18 jaar oud zijn op binnen te komen?
JA (tenzij je er veel ouder uit ziet.. nee serieus je moet wel echt 18 zijn)

Is er EHBO aanwezig?
Jazeker. Naast de toiletten binnen in de Van Nelle zitten de hulpverleners klaar. Je kunt ook altijd om hulp vragen bij 1 van onze vriendelijke beveiligers!

Is er ook eten op Blijdorp Winterfestival?
Het wordt zelfs lastig om het eten op Blijdorp Winterfestival te weerstaan! Je checkt het hier: http://www.blijdorpfestival.nl/news/het-blijdorp-winterfestival-menu-2018/

Wanneer draait ROD? Hoe laat is Ronnie? Timetable?
De timetable vind je hier!

Hé die Van Nelle, wat is daar nou zo bijzonder aan?
Dat lees je hier: http://www.blijdorpfestival.nl/news/onze-unieke-locatie-de-van-nelle-fabriek/

Veel plezier zaterdag!