FAQ - Blijdorp Festival

After Blijdorp Festival 2022

How to get there?

 • Wat is de locatie van Blijdorp Festival?

  Het festival vindt plaats in het Roel Langerakpark in Rotterdam. De ingang van het festival bevindt zich naast de atletiekbaan, aan de kant van Mevlanaplein.

  Google Maps: Roel Langerakpark, Rotterdam

 • Met de pendelbus naar Blijdorp Festival?

  Koop een retourticket via onze ticketshop en stap op 6 augustus in de bus richting Blijdorp Festival. Meer info:

  Op zaterdag 6 augustus rijden bussen continue op en neer tussen Rotterdam Centraal Station en Blijdorp Festival. De eerste bus vertrekt om 11:45 vanaf Rotterdam CS en de laatste bus rijdt om 23:30u vanaf het festivalterrein richting Rotterdam CS. Scan dit ticket vanaf je telefoon bij één van onze medewerkers.

  • Heen: Je vindt onze bussen op de Conradstraat, de officiële bushalte naast Rotterdam Centraal Station. De bussen stoppen bij halte DD.
  • Terug: De bus na het festival vind je op de parkeerplaats Mevlanaplein, nabij de ingang van Blijdorp Festival.

  Het retourticket voor de pendelbus kost online €6,-. Koop je het pendelbusticket op locatie? Dan kost het je €8,-. One-way tickets zijn niet te koop.

  Let op: De bus stopt alleen bij Rotterdam Centraal Station en het Roel Langerakpark. Opstappen is dus alleen op deze twee plekken mogelijk.

 • Met de fiets naar Blijdorp Festival?

  Yes! Navigeer naar Mevlanaplein en je vindt de fietsenstalling vlak naast de entree.

 • Met de auto naar Blijdorp Festival?

  Een Parking-ticket is te koop via onze ticketshop. Eén parking-ticket is geldig voor 1 personenauto op zaterdag 6 augustus.

  Navigeer voor de parking naar de parkeerplaats P5 van het Sparta Stadion. Scan het gekochte parking-ticket vanaf je telefoon bij één van onze medewerkers. Ticket gescand en auto geparkeerd? Loop nu nog 10 á 15 minuten richting het Roel Langerakpark.

  Het parking-ticket kost €15,-. Koop je het parking-ticket op locatie? Dan kost het je €18,50.

  Belangrijk: De auto moet s’nachts na Blijdorp Festival weg zijn.

 • Met de deelscooter naar het festival?

  Rondom het festivalterrein zullen area’s zijn om een deelscooter te kunnen parkeren. Check via de app waar deze area’s zich bevinden.

  Let op: Parkeer de deelscooter netjes én in de toegewezen area’s. 

Algemeen

 • De weersvoorspellingen zien er goed uit. Wat kan ik verwachten?

  In het park zijn voldoende schaduwplekken om af te koelen. Verder ligt er gekleurde zonnebrand van de Etos bij de toiletten en is het mogelijk om eigen smeerbare zonnebrand mee te nemen. Let op; dit is alleen toegestaan als het in een reisverpakking zit (max 30 ml). Spuitbussen zijn niet toegestaan.

 • Wat is de minimale leeftijd van het festival?

  Blijdorp Festival is een 18+ evenement.

 • Wat zijn de openingstijden van Blijdorp Festival 2022?

  Het festival begint om 12:00 en eindigt om 23:00.

 • Zijn er lockers aanwezig?

  Yes, we hebben kluisjes op het festivalterrein. Kluisjes zijn tot vrijdagochtend 5 augustus te pre-orderen in onze ticketshop. Daarna zijn kluisjes te koop op het terrein.

 • Wat is de locatie van Blijdorp Festival?

  Het festival vindt plaats in het Roel Langerakpark in Rotterdam. De ingang van het festival bevindt zich aan de zuidkant van het park, aan de kant van het Mevlanaplein.

  Google Maps: Roel Langerakpark, Rotterdam

 • Kan ik het festivalterrein verlaten en later weer naar binnen?

  Het is niet mogelijk om het festivalterrein te verlaten en vervolgens weer op te komen.

 • Verkopen jullie oordoppen?

  Jazeker, gehoorbescherming is belangrijk. Oordoppen zijn op het festivalterrein te koop.

 • Is roken toegestaan?

  Het is toegestaan om te roken op het festivalterrein. Het is alleen toegestaan om te roken op openlucht locaties, dus niet in toiletten of locaties met een (tent)overkapping.

  Let op: Sigaretten worden niet verkocht op het festivalterrein. Een bezoeker mag maximaal twee pakken sigaretten meenemen op het terrein.

 • Wat is verboden om mee naar binnen te nemen?

  Eigenlijk alles waarmee je jezelf of een ander kunt schaden… en nog wat andere dingen:

  • Zowel alcoholische als non-alcoholische dranken
  • Drugs. Blijdorp Festival hanteert een zero tolerance beleid
  • Eten/drinken
  • Vuurwerk, wapens of andere gevaarlijke voorwerpen
  • Brandbare voorwerpen
  • Glas
  • Paraplu’s
  • Meer dan 2 pakjes sigaretten
  • Portofoon
  • Flyers en ander promotiemateriaal
  • Professioneel opname apparatuur
  • Zonnebrand verpakking groter dan 30ml

  Wil je iets meenemen, maar weet je niet zeker of het mee mag? Neem dan even contact met ons op om teleurstellingen te voorkomen.

 • Wat is het betaalsysteem op Blijdorp Festival 2022?

  Op Blijdorp Festival 2022 wordt gewerkt met een muntensysteem. Munten zijn te koop met zowel pin als cash.

 • Is het festival toegankelijk voor mensen met een beperking?

  Blijdorp Festival doet haar best om het festival toegankelijk te maken voor mensen met beperkingen. De meeste paden zijn toegankelijk met de rolstoel. Ook zijn er wc’s die toegankelijk zijn voor mensen met een rolstoel. Het is toegestaan een hulphond mee te nemen, zolang deze herkenbaar is. De ingang van het festival is minder toegankelijk met de rolstoel. Stuur daarom een mailtje naar info@blijdorpfestival.nl, dan kijken we samen naar de beste oplossing.

 • Welke huisregels gelden er?

  Lees ze hieronder. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via het formulier op de contactpagina.

  Huisregels Blijdorp Festival
  Heb jij een ticket voor dit event? Dan heb je ook ingestemd je te houden aan een aantal voorwaarden en huisregels die voor en op Blijdorp Festival gelden. Zo kunnen wij er zeker van zijn dat je deze dag zorgeloos kunt genieten. We vragen je daarom om je aan het volgende te houden:

  – Zorg dat je een geldig ticket hebt als je bij het festival aankomt! Hoe je dat kunt weten? Wanneer je deze via Stager hebt aangeschaft is dit zeker het geval. Andere verkooppunten of via derden is altijd onder eigen verantwoordelijkheid en het kan daardoor zijn dat je het terrein niet op kunt.

  – Ben je wel 18? Dit is namelijk de minimale leeftijd van Blijdorp Festival! Je kunt dit via een geldig legitimatiebewijs (geen kopie) aan ons laten zien.

  – Laat ons zien wat je bij je draagt. Bij de ingang controleren we of niemand iets heeft meegenomen wat eigenlijk niet mee naar binnen mag. Mocht er om gevraagd worden, laat dan zien wat er in je tas en jaszakken zit en geef de beveiliging de kans om je kleding te onderzoeken. Je mag hierbij jouw voorkeur voor een visitatie door man of vrouw aangeven.

  – Heb je van te voren al wat alcohol gedronken? Wanneer je bij aankomst in kennelijke staat van dronkenschap bent, kunnen we je helaas niet naar binnen laten.

  – Neem geen wapens mee. Alles wat we aantreffen, inclusief spullen die op wapens lijken of zo kunnen worden gebruikt, wordt ingenomen. Mocht dit zelfs genoemd zijn in de Wet Wapens en Munitie, dan moeten we dit bij de politie aangeven.

  – Laat alle soorten drugs en hallucinerende middelen thuis. Op het event geldt een Zero-Tolerance beleid, dus je mag dit niet gebruiken, verhandelen of bewerken. De politie kan hier in zo’n geval bij worden betrokken.

  – Eigen eten en drinken kan helaas niet mee naar binnen (tenzij hier duidelijke afspraken met de organisatie over zijn gemaakt i.v.m. medicatie of allergie). Wij zorgen voor genoeg en diverse consumpties om de dag door te komen!

  – Wees lief voor het personeel! Ze doen hun best om het jou vandaag naar de zin te maken en alles veilig te laten verlopen. Beledig hen (en andere bezoekers) daarom niet en volg hun aanwijzingen altijd op.

  – Het festival wordt bezocht op eigen verantwoordelijkheid. Mocht je letsel opdoen of (im)materiële schade oplopen, dan kunnen de organisatie van Blijdorp Festival, het personeel en de eigenaren van de locatie daarom niet aansprakelijk worden gesteld.

  – Laat het ons weten als iets mis gaat! Wij kunnen ervoor zorgen dat de EHBO, beveiliging of andere hulpdiensten snel ter plaatsen zijn. Bij grote calamiteiten zullen wij altijd de politie inschakelen.

  Is er een noodgeval? Volg dan alle aanwijzingen van het personeel op.

  Voor alle gevallen en/of situaties waarin dit reglement niet voorziet, behoudt de organisatie zich het recht voor mondeling en/of schriftelijk aanvullende regels te stellen waaraan de bezoekers zijn gebonden.

 • Iets gevonden / kwijtgeraakt op het festival?

  De lost & found wordt verzameld bij de lockerbalie. Dus, heb je iets gevonden? Super! Breng het naar de balie van de lockers. De week na het festival maken we de balans op en communiceren we waar- en wanneer het opgehaald kan worden.

 • Kan ik mijn medicijnen meenemen?

  Als je medicijnen moet meenemen, kun je een e-mail sturen naar info@blijdorpfestival.nl. Het is mogelijk om medicijnen, speciale voeding of borstkolven achter te laten bij de EHBO.

Entree

Safety

 • Let op jezelf en andere Blijdorpers

  Let goed op jezelf en hou rekening met anderen. Ken je grenzen en voel goed aan waar je behoefte aan hebt. Zoek soms de rust op als prikkels je teveel worden. Mocht het toch niet helemaal goed gaan, weet dat je altijd om hulp kan vragen bij de EHBO, het barpersoneel en de beveiliging.

 • Kom veilig thuis

  We vinden het belangrijk dat je veilig thuiskomt. Bestel een taxi of UBER als je zelf niet meer kunt rijden en check bij thuiskomst of ook je vrienden veilig thuis zijn gekomen.

 • EHBO

  Op het festivalterrein zal een EHBO-stand aanwezig zijn met getrainde EHBO’ers. Zie de plattegrond voor de precieze locatie.

 • Wat is het protocol met betrekking tot COVID-19?

  Per 23 maart 2022 gelden er geen COVID-19 regels voor evenementen. Je hebt dus geen vaccinatiepaspoort, herstelbewijs of een negatieve testuitslag nodig. Zodra hierin iets veranderd, hoor je het van ons.

Overig

 • Heb je een persaanvraag?

  Werk je voor media en heb je een vraag? Neem dan contact op via berend@contramusic.nl. Ook met aanvragen voor het maken van film-, foto-, of audio-opnamen kun je bij dit mailadres terecht.

 • Een onbeantwoorde vraag?

  Mail ons op info@blijdorpfestival.nl of stuur een bericht naar de Blijdorp WhatsApp Hulplijn op +31626006970.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE ONLINE NIEUWSBRIEF