Blijdorp Festival zet zich in voor een duurzamere toekomst. Wij geloven dat festivals een belangrijke rol kunnen spelen in de transitie naar een groenere en meer bewuste samenleving. Daarom nemen we verschillende maatregelen om de impact van ons festival op het milieu te minimaliseren en een positieve bijdrage te leveren aan de lokale gemeenschap.

Samen met jou willen we van Blijdorp Festival een duurzaam en verantwoord evenement maken. Doe mee en help ons een verschil te maken voor onze planeet en de toekomstige generaties.

Dit is wat we doen

 • 🌽 Lokaal en duurzaam eten

  We streven ernaar om zoveel mogelijk lokaal geproduceerd en duurzaam voedsel aan te bieden. Door samen te werken met lokale leveranciers, verminderen we de ecologische voetafdruk van voedseltransport en ondersteunen we de lokale economie. Bovendien zetten we ons in voor het gebruik van eerlijke, biologische en seizoensgebonden ingrediënten en zorgen we ervoor dat al onze foodtrucks ook vegetarische opties aanbieden.

 • ⚡️ Energiebesparing

  Blijdorp Festival streeft ernaar om zoveel mogelijk groene netstroom te gebruiken, in plaats van te vertrouwen op dieselgeneratoren. We maken waar mogelijk gebruik van elektrisch oplaadbare machines op het terrein en zetten zoveel mogelijk accupacks in ter vervanging van traditionele aggregaten. Dit draagt bij aan een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot en geluidsoverlast.

 • ♻️ Afvalbeheer en recycling

  We promoten het hergebruik van materialen en streven naar een zo hoog mogelijk recyclingpercentage. Een van onze initiatieven is het return-your-cup-systeem, dat het gebruik van wegwerpbekers vermindert en de afvalproductie op het festivalterrein beperkt. Ook is Blijdorp Festival pin-only om onnodig afval door munten te voorkomen. Verder zorgen we voor duidelijke informatie en instructies voor afvalsortering, zodat bezoekers en medewerkers hun afval op de juiste manier kunnen verwerken.

 • 🔨 Circulair gebruik van materialen

  We zetten ons in voor het circulaire gebruik van materialen. Dit betekent dat we zoveel mogelijk herbruikbare, gerecyclede of recyclebare materialen gebruiken bij de bouw en inrichting van het festivalterrein. Hiermee willen we bijdragen aan een duurzame en circulaire economie, die grondstoffen en energie bespaart en afval vermindert.

 • 💭 Bewustwording en samenwerking

  Blijdorp Festival streeft naar een nauwe samenwerking met artiesten, leveranciers en het publiek om samen onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We bieden informatie en stimuleren discussie over duurzaamheidskwesties, zowel tijdens het festival als daarbuiten. Ook werken we samen met lokale partijen voor het transport van materialen, leveringen en artiesten, en kiezen we waar mogelijk voor elektrische of hybride voertuigen.

 • 🤝 Duurzame Deal

  Blijdorp Festival sloot samen met de gemeente, elf evenementorganisatoren en Rotterdam Festivals de Duurzame Deal. Hierin staat de ambitie om gedurende een periode van drie jaar duurzame doelstellingen te halen. Samen werken we eraan om onze collectieve CO2-footprint te verkleinen en zorgen we voor meer bewustwording rondom duurzame ontwikkelingen.