Licht schijnen op young creatives is iets waar Yardbird zich graag voor inzet. Bekende gezichten of nieuw talent; met een open blik struint Yardbird de creatieve sector af. Ze verwelkomen inspirerend publiek en artiesten die sfeer neer weten te zetten. Elke avond is anders, maar ze zijn het allemaal waard. Al 6 jaar een eigen stage op Blijdorp Festival. Garantie voor vreugde.

Als verbindende factor ambieert het Rotterdamse radiozender ernaar om nieuw talent te ondersteunen en de lokale community samen te brengen. Ze gaan ook voorbij lokaal en blijven de culturele sector prikkelen. Aan variatie geen gebrek, want ze organiseren live shows van muziek tot sport en zelfs wetenschap. Elke week leer je een internationale DJ, artiest of gastspreker kennen in de veelzijdige gesprekken die Operator Radio aanwakkert.

Voor het eerst op Blijdorp Festival. Altijd in beweging, intiem en underground. Experimentele en Berlijnse techno.  Met 2 uitverkochte club seizoenen drukte RTM direct een stempel op het Rotterdamse nachtleven. Een lange break volgde vanwege de pandemie maar RTM in Transit herstart op 6 augustus met een steengoede line up op Blijdorp Festival 2022.

In 2019 is onze samenwerking met Rotterdams poppodium BIRD tot leven gebracht. Een samenwerking die direct breed gewaardeerd werd en ons deed afvragen waarom wij elkaar niet eerder hadden gevonden. De spotlights van BIRD staan fel op soul, maar BIRD slaat ook zeker haar vleugels uit naar allerlei andere genres. We slaan onze handen ineen op het gebied van live muziek, warme sferen en een inspirerend en veelzijdig publiek.